Naravna ognjičeva mazila

 

Naravna ognjičeva mazila

Ponujamo dve ognjičevi mazili, eno navadno, drugo pa z dodatkom eteričnega olja sivke.

 

Cena: 12€


Ognjič je ena izmed najbolj zdravilnih cvetlic. Na splošno krepi tonus kože, ji vrača sijaj in pospešuje cirkulacijo krvi. Pomaga pri hitrejšem celjenju opeklin, odrgnin, manjših poškodb, pomaga preprečiti dermatitis, vnetje kože in je učinkovito sredstvo za plenične izpuščaje. Izvlečki ognjiča imajo znano protivnetno in vulnerarično delovanje (pospešujejo celjenje ran), zato jih lahko uporabljamo za nego občutljive in razdražene kože. Dokazano je, da ima tudi antioksidativno delovanje. Pozitivne lastnosti ognjiča potrjujejo tudi številne raziskave. Po njih naj bi zdravilne učinke imele predvsem tri snovi v njem, in sicer flavonoidi, eterično olje in triterpeni.

Vrtni ognjič vsebuje lutein in zeaksantin, ki izboljšata navlaženost in elastičnost kože. Čebelji vosek ima protimikrobno učinkovitost. Olivno olje izboljša hidracijo kože, ter pomaga pri celjenju kožnih ran.

Namenjeno zunanji uporabi. Nanesti na kožo in nežno vtreti. Uporablja se za mehčanje in obnavljanje kože na telesu in obrazu, hrani ter obnavlja suho in hrapavo kožo.

Uporaba:

Ognjičevo mazilo je narejeno z ljubeznijo. Vsak cvet je ročno obran, mazilo pa je narejeno samo iz posušenih cvetnih lističev.

Naj vam pomaga pri vaših težavah.


Kemijsko in mikrobiološko testirano na NLZOH;
ev. oznaka: 1011-20/73393-20/55216-K in 2131b-20/73393-20/55216
CPNP referenca: 3402373 in 3402374