Naravna smiljeva mazila

 

Naravna smiljeva mazila

Ponujamo dve smiljevi mazili, eno navadno, drugo pa z dodatkom eteričnega olja sivke.

 

Cena: 16€


Smilj je grmovnica z majhnimi zlato rumenimi cvetovi. Pravijo mu tudi roža nesmrtnosti (Immortelle).

Že stari Grki so mu pripisovali lastnosti ohranjanja mlade kože. Ime Helichrysum izvira iz grških besed »helios« in »chryos«, kar pomeni zlato sonce. Že od pradavnine pa je povezan z brezčasnostjo in neminljivostjo. Poimenovali so ga »amarantos«, »nikoli ne vene« ali »večno mlad«, saj so očitno dobro poznali predvsem njegovo lastnost ohranjanja mlade kože. Ima tudi protivnetno, protibakterijsko in antioksidativno delovanje.

Učinkovit je tudi za preprečevanje nastanka ali izboljšanja videza že nastalih strij. Izvleček smilja neguje zrelo kožo saj spodbuja sintezo kolagena in zmanjšuje vidne znake staranja kože. Čebelji vosek ima protimikrobno učinkovitost. Olivno olje izboljša hidracijo kože, ter pomaga pri celjenju kožnih ran.

Namenjeno zunanji uporabi, za nego kože obraza in telesa. Po umivanju kožo le delno osušimo tako, da je še vlažna. V tankem sloju nanesemo mazilo ter rahlo masiramo, da se vpije. Kožo neguje, mehča in obnavlja ter jo ščiti pred prezgodnjim staranjem.

Uporaba:

Smiljevo mazilo je narejeno z ljubeznijo. Vsak cvet je ročno obran, mazilo pa je narejeno samo iz kvalitetnih posušenih cvetov.

Naj vam pomaga pri vaših težavah.


Kemijsko in mikrobiološko testirano na NLZOH; ev. oznaka: 1011-20/73393-20/106098-K in 2131b-20/73393-20/106098
CPNP referenca: 3527959 in 3527968